Få et uforpligtende tilbud på opsætning af filt 51 90 20 91

Tips til opsætning af filt

Opsætning af filt på væg og overflader kræver, at spartling og slibning er perfekt udført. Vægge og lofter skal være bulefri og glatte, da alle fejl og ujævnheder vil kunne ses, når du maler.

Få et uforpligtende tilbud på opsætning af filt

  • icon

    Altid fokus på kvalitet

  • icon

    Tilbud samme dag på 9 ud af 10 opgaver

  • icon

    Prisvinder og bedst på Trustpilot

Få gratis tilbud nu

Få her malerens gode tips til, hvordan du får et godt resultat ved opsætning af filt på badeværelse, vægge, lofter og opsætning af filt på hjørner.

Forberedelse – bedøm først underlaget

Vurdér først overfladens type og tilstand i forbindelse med, at der skal spartles, slibes og grundes. De mest almindelige underlag er gipsplader, fibergips, beton, hulsten, filtsede vægge eller pudsede vægge.

Spartling, slibning og grunding

Når du har fuldspartlet, slebet og grundet overfladen, så er du klar til at sætte filt op. Du kan læse mere om fuldspartling her. Er du i tvivl om, hvorvidt underlaget er egnet til spartling? Så kontakt din fagmand, som kan hjælpe og vejlede dig.

Få hjælp til klargøring af væggene, før du maler

Ønsker du hjælp til spartling og filtopsætning, men vil selv stå for malerarbejdet? Så kan Malerfirmaet Lykkebo hjælpe dig med forarbejdet og vejlede dig om opgaven. Kontakt os, hvis du ønsker hjælp til klargøring af væggene, inden du selv skal male.

Sådan opsætter du filt:

Det er vigtigt at påføre limen i et tyndt lag. Derefter er du klar til at opsætte filten. Du skal bruge en tapetbørste eller et filtbræt til opgaven.

1. Sæt op og udglat
Start på midten af filten med at stryge filten fast. Lav en strygebevægelse og træk tapetbørsten ud som et juletræ i nedadgående halvcirkler og sørg for at glatte ud og få trykket luften ud sidelæns. Skær banen af i bunden. Opstår der bobler i filten, så træk banen af og forsøg igen.

2. Lav et overlap
Lav et overlap på ca. 2 cm, når du sætter næste bane op. Nu er du klar til at lave din første sammenskæring.

3. Skær samlingerne til

Skær i midten af overlapningen med et skarpt knivblad, så der ca. er 1 cm på hver side af skæringen. Har du gjort det rigtigt, kan du nu med knivbladet trække det øverste lag af overskæringen fra den ene bane, løfte skæringen og fjerne den underste del fra den anden bane.

Brug filtbrættet til at børste filtsamlingen sammen, så de 2 baner går ud i ét.

4. Fortsæt med næste bane

Næste bane påføres langs med den sidste bane. Skær samlingerne til efter samme metode som beskrevet ovenfor.

Opsætning af filt på loft

Når du skal opsætte filt på loftet, skal du være 100% sikker på, at underlaget er fejlfrit, så du undgår revner. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige type klister, der passer til den valgte filt, og at du påfører den i et tyndt lag.

Start altid i siden af loftet. Når banen er opsat, så skal den gå ca. 2 cm. ned over væggen hele vejen langs med banen og i enderne. Brug en hobbykniv med et helt friskt knivblad til at skære banen til i hjørnerne.

Det er en fordel at være 2 mand om opgaven, så den ene kan holde filten oppe med en kost. Det er vigtigt at sætte banerne op på langs med dagslyset. Hvis du laver fejl, så vil du få skyggevirkninger, som kan ses i sidelyset.

Opsætning af filt i hjørner

På udvendige hjørner skal du lave skæringen i hjørnerne. Først monterer du filten og skærer til på den store flade. Når du påfører filt på flade 2, lader du filten gå 4-5 cm ud over hjørnet. Lad filten tørre og slib filten af i stedet for at skære den af. Så får du et smukt og skarpt hjørne.

Overgang ved vinduer og lysninger

Opsætning af filt i lysning og opsætning af filt ved vinduer er det samme som ved filt i hjørner.

Sådan opsætter du filt på badeværelset

Overvejer du opsætning af filt på badeværelse? Anvend da en vådrumsspartel, grunder og maling med længere tørretid end almindelige malerprodukter, der kan tåle at være i fugtighedszoner (ikke at forveksle med vådzoner, hvor der ikke må være malerbehandlinger). Undgå at lave malerbehandlinger 80 cm fra det sted, hvor der kommer vand ud. Dvs. ikke i brusekabinen eller lige bagved en håndvask eller vandhane, hvor det er bedre at opsætte fliser eller spejl. Er du i tvivl, så spørg din fagmand.

Hvad er forskellen på filt og glasvæv?

Både glasvæv og filt beskytter mod synlige overfladerevner i væggen. De fleste vælger filt fremfor glasvæv, da man med filt får de glatteste vægge, som er mest moderne.

Glasvæv har en grov vævning med tykke tråde. Da glasvæv er tykkere og kan tåle hårdere stræk, er det også slidstærkt. Vævet skjuler alle fejl i underlaget, men samtidig giver det en ujævn overflade, da man kan se de tykke tråde i væggene. Vil du gerne have glatte vægge, skal du derfor vælge filt.

Ønsker du hjælp til at sætte filt op?

Malerfirmaet Lykkebo har lang erfaring og ekspertise inden for opsætning af filt loft, vægge og hjørner. Ønsker du vores hjælp til filtopsætning? Så er du velkommen til at kontakte os og få oplyst en opsætning af filt pris. Vi giver gerne et gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.