Få et uforpligtende tilbud på miljøvenligt malerarbejde, ved at ringe på 51 90 20 91 51 90 20 91

Miljøvenligt malerarbejde

Hos Malerfirmaet Lykkebo, er vi meget opmærksomme på det miljømæssige aftryk vores arbejde sætter. Vi har tre fokuspunkter når det gælder miljø og sundhed:

 • Indeklima: At vores kunder får leveret et flot hjem der er malet med det sundeste og mest miljøvenlige maling. Dette sikrer et godt indeklima, samt kan være med til at forebygge allergi og overfølsomhed.
 • Arbejdsmiljø: At vores medarbejdere er sikret de sundeste og sikreste arbejdsvilkår. 
 • Bæredygtighed: At hele vores arbejdsproces er så grøn og miljøvenlig som mulig.

Få et uforpligtende tilbud på miljøvenligt malerarbejde

 • icon

  Malerarbejde af højeste kvalitet

 • icon

  Tilbud samme dag på 9 ud af 10 opgaver

 • icon

  Vinder af "Årets Maler"

→ Få et 100 % gratis tilbud nu ←

Se mere i videoen om, hvordan vi udfører miljøvenligt malerarbejde:

Vi har valgt at fokusere på fem indsatsområder, der løfter vores miljøprofil:

1. Miljøvenlig maling og materialer

Maling med miljømærke er godt for miljøet og gør det sundere at opholde sig i rum hvor der lige er blevet malet. Derfor er 99 % af den maling vi bruger, mærket med Svanen eller EU-Blomsten.

blank

Kriteriechef i Miljømærkning Danmark, beskriver hvorfor man skal bruge miljøvenlig maling:

“Selv om der er tale om produkter, der næsten er usynlige for os, kan det være en god idé at vælge med omtanke. Produkterne kan nemlig påvirke indeklimaet i lang tid efter brug” (Kilde: Flugger.dk)

Der er mange gde grunde til at bruge maling der er miljømærket, men nogle af de bedste grunde er:

 • Malingen er fri for blødgørere og tungmetaller, som bl.a. er kendt for at skade forplantningsevnen. 
 • Malingen må ikke indeholde farlige opløsningsmidler, såsom terpentin. 
 • Malingen skal være af en god kvalitet, så den rækker langt og godt. Når det gælder udendørsmaling, er der særlige krav om, at den skal være ekstra holdbar overfor vind og vejr. Det er både godt for pengepungen og for klimaet. 

 

Ud over de de sundhedsmæssige og miljømæssige konsekvenser der er ved at bruge maling, tager miljømærkninger faktisk højde for hele produktets livscyklus. Det betyder at alt fra råvareindsamling, produktionen af malingen og affaldshåndteringen sker på en hensigtsmæssig måde. 

Desuden, så kan vi tilbyde malinger der er “MI” fri. MI som er en forkortelse for det kemiske stof methylisothiazolinone. En lille del af befolkningen er allergiske overfor dette stof, og vil ofte vælge denne løsning. Vi kan også tilbyde maling godkendt af astma og alleriforbundet. 

De malinger vi bruger, udleder så få gifte dampe, at de ikke kræver nogen særlig ventilation eller maske. 

Og til sidst skal det nævnes, at vi bruger pensler og børster fra bæredygtigt træ fra genplantet skov. Vores rengøringsmidler er desuden svanemærkede. 

2. Miljøvenlig transport

Transport er en af de store syndere i det store miljøregnskab. Bilkørsel sviner. Det er svært at komme uden. 

Derfor forsøger vi, så vidt muligt, at reducere hvor meget vi kører i bil. Rent praktisk har vi fundet disse måder at reducere vores meget benzin vi bruger:

 • I stedet for at alle malere kører ud til en opgave, så tager malersvenden bilen ind til opgaven og de andre medarbejdere på opgaven, tager toget eller anden offentlig transport. Hvis medarbejdere bor tæt på hinanden, arrangerer vi samkørsel.
 • Vi bruger rigtigt mange tons maling hvert år. For at reducere vores kørsel på dette område, har vi indført, at én bil henter maling for alle svende, direkte fra producenten. 
 • Vi forsøger at planlægge vores aktiviteter, så vi undgår for meget kørsel mellem opgaver. Hvis en svend har en lille opgave i København om morgenen, så vil vi eksempelvis finde en opgave i nærheden, som han efterfølgende kan køre hen til. 
 • Vi har medarbejdere fordelt over hele Sjælland. For at undgå for meget transport, får de tildelt opgaver, efter hvor de bor. 

 

3. Minimalt papirspilde

Der kan gå rigtigt meget papir til spilde, hvis man ikke tænker sig om. Det kan ske i form af printede fakturaer, tilbud, arbejdsbeskrivelser mv. Derfor foregår næsten alt vores arbejde elektronisk. 

blank

Her er nogle eksempler på, hvordan vi undgår papirspild, ved at bruge elektroniske værktøjer:

 • Alt fakturering sker elektronisk. 
 • Vi bruger vores eget elektroniske system til at sende tilbud og planlægge opgaver. 
 • Alle medarbejdere får besked om opgaverne, via vores egen App. 

Udover de tiltag vi allerede har sat i gang, for at være så miljørigtige som muligt, følger vi løbende med i udviklingen. Efterhånden som der kommer flere muligheder, laver vi nye tiltag.

4. Brug af genbrugsmaterialer

Undersøger hele tiden muligheden for at genbruge. Vi bruger genbrugspap til at dække af, vi genbruger filttæpper, vi vasker pensler og genbruger dem så langt tid som muligt og vi forsøger i det hele taget at bruge så få engangsmaterialer som muligt. 

blank

5. Affaldssortering

Når det gælder bortskaffelsen af affald, følger vi alle anbefalinger. Det betyder bl.a. at vi kører materialer på genbrugspladsen.

Få et uforpligtende tilbud på miljøvenligt malerarbejde

 • icon

  Malerarbejde af højeste kvalitet

 • icon

  Tilbud samme dag på 9 ud af 10 opgaver

 • icon

  Vinder af "Årets Maler"

→ Få et 100 % gratis tilbud nu ←