Få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning i København og omegn. Ring mellem kl. 07:00-15:00 51 90 20 91

Gulvafslibning København og omegn

Gulvafslibning kræver erfaring og ekspertise, hvis resultatet skal blive perfekt. Hos Malerfirmaet Lykkebo har vi derfor vores egen gulvmand, som leverer samme form for kvalitetsarbejde, som vi er kendt for når det kommer til indvendigt og udvendigt malerarbejde.

Søger du derfor efter gulvafslibning i København, har du mulighed for at få et gratis og uforpligtende tilbud fra os. Vi giver altid et skriftligt tilbud på gulvafslibning inden for 24 timer, og dækker hele København, Nordsjælland og det tidligere Roskilde Amt.

Brug for hjælp? Vi sidder klar til at hjælpe på 51 90 20 91

Længere nede på denne side, kan læse mere om de forskellige typer af gulvbehandlinger som vi tilbyder.Vi ved dog, at det kan være svært at danne sig et komplet overblik over, hvilken behandling som vil passe bedst til netop dit gulv.

Du skal derfor altid være velkommen til at ringe til os for råd og vejledning, inden at du udfylder dine kontaktinformationer herunder. Du kan selvfølgelig også blot udfylde dine kontaktoplysninger, uden nærmere angivelse i forhold til hvilken specifik type gulvbehandling som du ønsker. Så vil vi blot ringe dig op, for at spørge dig ind til dine ønsker og behov.

Få et gratis og uforpligtende tilbud

 • icon

  Overlegen kvalitet

 • icon

  Skriftligt tilbud inden for 24 timer

 • icon

  Bedste malerfirma på TrustPilot

Indhent tilbud på gulvarbejde

Kan dit trægulv tåle gulvafslibning?

Inden vi begynder at kigge på hvilke typer af slutbehandlinger som der findes, er det vigtigt først at klarlægge hvilken type gulv som du har.

Laminat: Selvom at overfladen på et laminatgulv ligner træ, består laminatgulve af en plastikoverflade. Dette gør naturligvis, at det ikke er muligt at slibe denne type gulv.

Lamelparket: Et lamelgulv er opbygget af flere lag, hvoraf det øverste lag tit består af et lag massivt træ. Under dette lag vil der typisk være en spånplade, mens bunden udgøres af en bilig træsort. Lamelgulve kan dog også være baseret på krydsfinér, samt et toplag af massivt træ. Har du et lamelgulv, er det derfor slidlagets tykkelse, som afgør hvor mange gange som gulvet kan slibes. Som tommelfingerregel, kan de fleste lamelgulve slibes to gange – dog er det ikke unormalt, at billige typer lamelgulv kun kan slibes en enkelt gang. Lamelpaket med et højt slidlag, kan dog ofte slibes hele 5-6 gange.

Massivt plankegulv: Et massivt plankegulv, er en type trægulv, som kan tåle gulvafslibning adskillige gange. Har du et plankegulv, kan du derfor som udgangspunkt regne med, at dit gulv er egnet til afslibning.

blank

Lakering eller oliebehandling?

Når du får foretaget gulvafslibning, skal du meget firkantet set vælge imellem en lakering eller en oliebehandling. Begge behandlinger har hver sine fordele og ulemper, hvorfor at der er en del at tænke over. Hvad der giver det pæneste resultat, kommer både an på din smag, og også i høj grad hvilken type gulv som du har, herunder hvilken træsort som der er tale om. Husk at vi altid står klar med råd og vejledning, såfremt at du skulle have brug for dette. Hos os er der ingen dumme spørgsmål. Vi svarer med glæde på alle dine spørgsmål, så du kan komme så tæt på det slutresultat som du går og drømmer om.

blank

Stor forskel på slidstyrke

En af de ting som du bør overveje, inden at du vælger din behandlingstype, er hvilken slidstyrke som du ønsker, og i hvor høj grad du har lyst til at bruge tid på at vedligeholde gulvet. Pris spiller selvfølgelig også en rolle her, da der er forskel på, hvad de forskellige typer af olier og lak koster. 

Planlægger du at blive boende i din ejerlejlighed eller ejerbolig i en længere årrække, kan det ofte betale sig at vælge en behandling med ekstra høj slidstyrke. Skal du derimod fraflytte en lejet bolig, kan der ofte være en del penge at spare, ved blot at vælge en normal gulvafslibning og vandbaseret lak.

Lakering: Fordele og ulemper

Langt de fleste af vores kunder, vælger at få lakeret deres gulve. Lak er en slidstærk behandlingstype, og er særdeles rengøringsvenligt. Når du spilder væsker på dit lakerede trægulv, vil væsken som udgangspunkt ligge sig oven på lakken. Dette er en klar fordel i forhold til oliebehandlede trægulve, hvor du godt kan risikere at væske trænger ned i træet, med eventuelle mærker til følge.

Vores standard lakering består af en vandbaseret lak, som udlægges af tre gange efter endt gulvslibning. Ønsker man et mere slidstærk gulv, vil vi i stedet anbefalet en af vores 2-komponent lak. Her er slidstyrken bedre, men prisen er også en anelse højere end gulvslibning og lakering med almindelig vandbaseret lak.

Endelig har vi også en række specielle typer lak, som eksempelvis har et meget mat udseende. Har du specielønsker til hvordan du ønsker at dit gulv skal fremstå, kan vi derfor med stor sandsynlighed hjælpe dig, også selvom at du ønsker en lakering som “stikker lidt ud fra normalen”.

Forlæng din gulvbehandling med en netlakering

Hos Lykkebo, slutter vi altid af med at give gulvet et afsluttende slidlag ved lakering. Dette er med til at sikre en god slidstyrke, samt at man får mulighed for at give gulvet en netpolering og et nyt lag toplak. Herved kan man for at slibe gulvet ned, såfremt at der kun er lette overfladeridser i gulvet. Dette sænker selvfølgelig vores tidsforbrug, hvilket gør at en sådan behandling, er billigere sammenlignet med gulvafslibning og almindelig lakering i flere lag.

Oliebehandling: Fordele og ulemper

Oliebehandling er ikke helt så slidstærkt som lakering, og er desuden mere vedligeholdelsestungt. Prisen på oliebehandling er generelt også højere ved oliebehandling, sammenlignet med lakering. Dette skyldes blandt andet, at oliebehandling af trægulve, kræver at gulvet slibes ekstra fint. Ellers vil man nemlig kunne se slibespor i trægulvet, da olien ikke retter overfladen op, på samme måde som det er tilfældet med lak.

Fordelene ved oliering af trægulve er dog, at olieringen kan give træet en rigtig flot glød. Dette kan fremhæve træets åre, og være med til at give træet mere spil. Her har man desuden mulighed for at gøre brug af indfarvningsolier, som enten kan give træet et lysere eller mørkere look, eller endda få træet til at ligne drivtømmer.

I takt med at dit oliebehandlede trægulv slides, kan det på sigt komme på tale, at genoliere hele eller dele af gulvet. Dette gør, at du må forvente at et olieret gulv er mere vedligeholdelseskrævende end et lakeret gulv.

Ludbehandling af trægulve

Som et alternativ til oliebehandling og lakering, kan ligeledes nævnes ludbehandling. Ved en ludbehandling stoppes trægulvets naturlige gulningsproces, foruden at ludbehandlingen beskytter selve gulvet. Vælger du at få ludbehandlet dit gulv, anbefaler vi som udgangpunkt, at du vasker dit gulv i en kraftig sæbeopløsning 10-15 gange. Dette kan umiddelbart lyde meget omstændigt, men vi lover at du vil bliver glad for det på den lange bane. Ved at mætte gulvet med sæbevand, inden at det begynder at blive udsat for skidt og snavs, kan man nemlig danne et beskyttende lag, som gør gulvet langt lettere at rengøre.

Hvad koster gulvafslibning i København om omegn?

Priserne på gulvafslibning i København og det øvrige Østsjælland, varierer meget fra gulvmand til gulvmand. Hos Lykkebo finder du hverken Københavns billigste eller dyreste priser på gulvafslibning. Dette skyldes, at altid går efter at få det bedst mulige resultat, hvilket naturligvis afspejler sig i vores tidsforbrug. Tager du dette med i dine betragtninger, kan man argumentere for at vores priser på gulvafslibning, er blandt de bedste i København om omegn.

blank

En almindelig gulvafslibning med 3 x vandlak, starter fra ca. 3500,- kroner inkl. moms for gulve op til 20 m2. På større gulvflader udregnes prisen ud fra antal m2. Her starter vores priser på ca. 170,- DKK inkl. moms pr. m2.

Er dit gulv meget ujævnt, belagt med fernis eller af rå planker som er sømmet i, stiger vores arbejdstid og dermed også den pris som du skal betale. Du kan dog altid få et gratis og uforpligtende tilbud fra os, så du får fuldkommen klarhed over, hvad din gulvafslibning vil løbe op i. Klik blot her, for at indhente et tilbud fra os.

Bestil et gratis malertilbud i dag

 • icon

  Altid fokus på kvalitet

 • icon

  Tilbud samme dag på 9 ud af 10 opgaver

 • icon

  Prisvinder og bedst på Trustpilot

Få gratis tilbud nu

Kan jeg ikke bare ordne mit gulv selv?

Gulvslibning er desværre ikke noget som man “bare lige” gør, hvis man vil have et fornuftigt resultat. Har man ikke fuldkommen kontrol over sin slibemaskine, vil dette ofte nemlig resultere i såkaldte “kutterslag”. Betegnelsen her dækker over de bølgeagtige mærker som slibemaskinen efterlader i træet, såfremt at maskinen ikke betjenes korrekt. Herudover er det sværere end man umiddelbart skulle tro, at opnå en fuldstændig jævn slibning.

Har man haft succes med at få foretaget en korrekt gulvslibning, gælder det herefter om at “holde tungen lige i munden”, når det kommer til valg af gulvlak. Hvilken farve som gulvet ender med at få, samt hvor slidstærkt som gulvet ender med at blive, afhænger nemlig i høj grad af hvilken lak som benyttes. Vælger du således bare den første og bedste lak, kan du sagtens risikere at gulvet med tiden vil fremstå gulligt og med høj glas. Havde du i stedet forestillet dig et gulv i lyse toner, og en halvmat overflade, kan du nemt ende med at blive skuffet.

Sidst men ikke mindst, er det langt fra gratis at slibe sit gulv selv. Leje af slibemaskine, kantsliber, slibebånd og indkøb af lak eller olie, kan meget hurtigt løbe op i flere tusinde kroner. Læg dertil at du må forventes at bruge langt længere tid på at ordne gulvet, sammenlignet med en professionel. Tages alle disse ting med i overvejelserne, vil man hurtigt se, at det sjældent kan betale sig at selv at stå for sin gulvafslibning.

Få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning i København og omegn

Lykkebo kan hjælpe dig med gulvafslibning i København, Nordsjælland, på Vestegnen samt i hele det gamle Roskilde Amt. Husk at du hos os ikke betaler ekstra for kørsel.

Alt hvad du skal gøre for at få et tilbud på gulvafslibning fra os, er at ringe på telefon 51 90 20 91, eller alternativt at klikke her for at benytte vores tilbudsformular. Når du har gjort brug af formularen, eller har snakket med os, tilbyder vi altid at sende et skriftligt tilbud inden for 48 timer. Vores tilbud er selvfølgelig ganske uforpligtende. Om du vælger at gøre brug af det eller ej, er helt op til dig.