Få et 100 % uforpligtende tilbud på fuldspartling 51 90 20 91

Fuldspartling af væg, gulv og loft

Mange vælger at fuldspartle væg inden filtopsætning og maling, da det giver flotte og ensartede vægge. Det er vigtigt, når du skal fuldspartle væg og loft, at der spartles grundigt, så underlaget er helt glat og jævnt. 

Få et uforpligtende tilbud på fuldspartling

 • icon

  Altid fokus på kvalitet

 • icon

  Tilbud samme dag på 9 ud af 10 opgaver

 • icon

  Prisvinder og bedst på Trustpilot

Få gratis tilbud nu

Her kan du læse mere om fuldspartling af gipsvæg, gasbeton, filtsede vægge og glasvæv, savsmuldstapet og murstensvæg.

Forberedelse

Vurdér først væggenes type og tilstand, så du har overblik over, hvordan og hvor meget du skal spartle. Er du i tvivl om, hvorvidt overfladen er egnet til spartling og har brug for hjælp til fx fuldspartling af væg? Så kontakt din fagmand, som kan hjælpe dig med at fuldspartle loft, væg og gulv. Ring til Malerfirmaet Lykkebo på telefon 51 90 20 91.

Sådan fuldspartler du gipsvæg

Det er vigtigt, når du spartler gipsplader første omgang, at du trykker spartlen ind, så revnerne mellem pladerne bliver fyldt ud med spartel. Ved at tømreren har sørget for, at der sidder 2 lag gips, og at pladerne sidder forskudt, sikres det, at der ikke opstår revner i gipsen på væggene eller i loftet. Så får du det bedste resultat, når du skal fuldspartle gipsloft og gipsvæg.

Spartling mellem gipspladerne

Du spartler samlingerne mellem gipspladerne med en papirstrimmel, som du først lægger oveni første lag spartel, mens spartlen stadig er våd.

Samlingerne spartles 3 gange i alt:
1. gang fyldes fordybningen, 2. gang spartles samlingen i 20 centimeters bredde og 3. gang i 40 centimeters bredde. De 3 behandlinger udføres med ca. 1 dags mellemrum.

Spartling af skruehuller

Skruehuller spartles 2 gange. Tip: Det er kun skruehullet, der skal fyldes med spartelmasse, da overskydende spartel blot medfører ekstra slibearbejde.

Gasbeton, filtsede vægge og glasvæv
Tag en bred spartel og skrab væggen, så de løse sten falder af. Nu er du klar til at fuldspartle betonvæg, filtsede vægge eller glasvæv. Brug herefter en håndspartel, fx en ’amerikanerspartel’, til at tage spartelmasse op fra spanden og en bred spartel til at fuldspartle med. Teknikken er, at du lægger spartlen ned mod væggen, og når du rejser spartlen op, så spartler du af.

Fuldspartling af savsmuldstapet

Skal du fuldspartle savsmuldstapet? Savsmuldstapet (kaldet Rutex i fagsprog) skal som udgangspunkt afrenses inden fuldspartling. Mange vælger at fuldspartle ovenpå savsmuldstapetet. Dette er dog ikke teknisk korrekt og kan kun lade sig gøre, hvis savsmuldstapetet sidder ordentligt fast. Er du i tvivl, om det sidder ordentligt fast, så kontakt en maler, som kan vejlede dig om savsmuldsvægge og tapet.

Malertip:

Hvis du vælger at fuldspartle ovenpå savsmuldstapet kan det være en god ide at male det over 1 gang med vådrumsmaling glans 25, mindst en dag inden du fuldspartler, så det kan nå at tørre.

Skal du fuldspartle murstensvæg?

Rå murstensvægge filtes først af en murer, inden opstart af malerarbejde. Filtsning foregår ved, at et tyndt lag mørtel påføres væggen, hvorefter overskydende mørtel fjernes. Mørteloverfladen bliver derefter typisk bearbejdet med et filtsebræt.

Vær grundig med teknikken

Det kan betale sig at være omhyggelig, for en dårlig spartling vil tydeligt vise sig i det endelige malerresultat. Det kræver håndelag at udføre korrekt spartelarbejde.

Derudover kan det være en tidskrævende udfordring, hvis du ikke har prøvet det før. At lære at fuldspartle pænt er en disciplin, der tager ca. 500 timer at lære og yderligere 500 timer at lære at gøre det i et tempo, så det også kan betale sig. Så det er en teknik, der kræver lidt øvelse.

Typiske fejl er ofte, at man lægger for lidt eller for meget spartelmasse på, som medfører fejl, så processen skal gentages. En malers resultat vil i de fleste tilfælde blive både billigere og pænere.

Spar penge og opnå det bedste resultat

Stå selv for afrensning og maling

Hvis du ønsker at spare penge på projektet, er det mest oplagt, at du selv afrenser tapetet. Du kan derefter lade maleren om at fuldspartle og filtse og selv stå for selve malerarbejdet.

Få garantien med

Undlad at købe produkterne selv. Hyrer du en professionel maler og lader maleren levere materialerne, så har du garanti, for det udførte arbejde. Malerfirmaet Lykkebo er medlem af Danske Malermestre og dermed tilknyttet Danske Malermestres Garantiordning, som er din garanti for godt håndværk.

Slip for at anskaffe værktøj

Foruden malerprodukter skal du anskaffe en del produkter, udstyr og værktøj, hvis du vælger at spartle og slibe selv:

 • Spartelmasse (opblandes til korrekt konsistens)

 • Forskelligt sparteludstyr

 • Sandpapir og slibeklods

 • Girafsliber til hjørner og højder

 • Egnet støvsuger med sug (så støv undgås)

Få professionelt grundarbejde

Det kan være fysisk anstrengende, beskidt og svært at slibe uden maskine og de rette teknikker. Lader du maleren om at udføre denne del, har du allerede grundlaget på plads, så du kan opnå et bedre malerresultat på egen hånd.

Når du først har fuldspartlet vægge og lofter, slebet og grundet, er du klar til opsætning af filt.

Har du brug for hjælp til at spartle?

Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden, fuldspartel eller filt, eller synes opgaven er for omfattende, så er Malerfirmaet Lykkebo klar til at hjælpe med spartling og professionelt malerarbejde i hele Storkøbenhavn og omegn. Kontakt os, hvis du ønsker vores ekspertise og en uforpligtende fuldspartling pris på din opgave. Vi udfører fuldspartling af gulv, vægge og fuldspartling af loft.

Få et gratis og uforpligtende tilbud her.